logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gobe Betawi
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr rundvlees
8 sjalotten
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 theel suiker
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
1 eetl. ketumbar
1/2 theel, jinten
2 theel trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasdta. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en frituur de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Marineer de stukjes vlees met de boemboe voor 30 minuten. Meng het vlees met het zout, de suiker en de kokosmelk in een wok/wadjan en stoof het vlees in 2 uur gaar en totdat het vocht is verdampt. Serveer het vlees bestrooit met de gebakken sjalotten.

Add comment

Submit

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154518