groenten gestoofd in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees (borstlap)
600 ml water
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
5 groene lomboks
2 rode lomboks
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
500 gr timbul/broodvrucht
4 kousenband
2 wortelen
1 eetl zout
2 theel palsmuiker
2 theel asamwater
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de lomboks in stukken. Snijd de broodvrucht in stukjes. Snijd de kousenband en de wortels in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit zacht. Dan de bumbu, de salam, de laos, de lomboks en de kokosmelk toevoegen en kook het totdat de geuren vrijkomen.
Voeg dan de broodvrucht toe en en kook deze zacht. Vervolgens de kousenband en de wortel toevoegen en kook deze zacht. Dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen. Meng alles goed doorelkaar en serveer.