garnelen met groenten
bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gepelde garnalen
1 aubergine
100 gr sperziebonen
1 rode paprika
1 gele paprika
100 gr witte kool
4 eetl olie
zout naar smaak
1 eetl ketjap manis
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
3 groene lomboks
1 rode lombok
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 tl trassie
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in plakjes en de overige groenten grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de groenten toe en bak dit nog 5 minuten door. Vervolgens de kokosmelk toevoegen samen met het zout en de garnalen en stoof het gerecht verder zachtjes gaar. Als laatste op smaak brengen met de ketjap.
ingrediënten:
100 gr gepelde garnalen
1 aubergine
100 gr sperziebonen
1 rode paprika
1 gele paprika
100 gr witte kool
4 eetl olie
zout naar smaak
1 eetl ketjap manis
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
3 groene lomboks
1 rode lombok
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 tl trassie
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in plakjes en de overige groenten grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de groenten toe en bak dit nog 5 minuten door. Vervolgens de kokosmelk toevoegen samen met het zout en de garnalen en stoof het gerecht verder zachtjes gaar. Als laatste op smaak brengen met de ketjap.