in kokosemelk gestoofde groenten met tempe en tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tahu
200 gr tempe
1 aubergine
6 kousenband
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 kemiri noten
2 cm kunyit
Taburan:
garnering:
sjalotjes naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en tempe in blokjes. Snijd de kousenband in stukjes. Halveer de aubergine en snijd het daarna in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe en de tahu goudbruin en schep het daarna uit de pan. Bak dan de kousenband en de aubergine halfgaar en schep uit de pan.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de tempe, de tahu, de aubergine en de kousenband toe en meng goed. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook het al roerend gaar.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.