gekruide broccoli
Bahan-bahan:
ingrediënten
400 gr. broccoli
zout naar smaak
3 eetl. olie,
1 theel. kerrie djawa,
1 eetl. suiker,
2 blaadjes jeruk purut
500 gr. mosselen.
250 ml water
water
olie
Haluskan:
boemboe:
1 serehstengel
4 teentjes knoflook
2 cm laos
4 rode lomboks
5 sjalotten
1 theel trassi
3 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de mosselen in water gaar en haal deze daarna uit de schelp. Verhit in een wok/wadjand voldoende olie en frituur daarna de mosselen. Snijd vervolgens de broccoli in kleine roosjes en kook deze met wat zout in 8 minuten beetgaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de jeruk purut, de kerrie en de suikers voor 3 minuten. Dan de broccoli meekbakken en voeg het water en de mosselen toe. Het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen 10 min. zachtjes koken
ingrediënten
400 gr. broccoli
zout naar smaak
3 eetl. olie,
1 theel. kerrie djawa,
1 eetl. suiker,
2 blaadjes jeruk purut
500 gr. mosselen.
250 ml water
water
olie
Haluskan:
boemboe:
1 serehstengel
4 teentjes knoflook
2 cm laos
4 rode lomboks
5 sjalotten
1 theel trassi
3 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de mosselen in water gaar en haal deze daarna uit de schelp. Verhit in een wok/wadjand voldoende olie en frituur daarna de mosselen. Snijd vervolgens de broccoli in kleine roosjes en kook deze met wat zout in 8 minuten beetgaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de jeruk purut, de kerrie en de suikers voor 3 minuten. Dan de broccoli meekbakken en voeg het water en de mosselen toe. Het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen 10 min. zachtjes koken