banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Sapi Kacang Merah 
Rundvlees met rode bonen curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
3 cm kaneel
2 kardamon
2 kruidnagels
1 sereh stengel
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
750 ml water
2 theel zout
2 theel palmsuiker
4 eetl asemwater
125 gr kacang merah (rode bonen)
400 ml kokosmelk
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
7 teentjes knoflook
8 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm laos
2 theel ketumbar
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sereh in vieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel,de kardemon, de kruidnagel, de sereh, de jeruk purut en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. 
Voeg dan het water toe samen met het zout, de palmsuiker en het asemwater en breng aan de kook. Dan voor 45 minuten afgesloten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de bonen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan nog 45 minuten zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is gehalveerd. 

 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923