banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Sapi Kacang Merah 
Rundvlees met rode bonen curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
3 cm kaneel
2 kardamon
2 kruidnagels
1 sereh stengel
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
750 ml water
2 theel zout
2 theel palmsuiker
4 eetl asemwater
125 gr kacang merah (rode bonen)
400 ml kokosmelk
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
7 teentjes knoflook
8 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm laos
2 theel ketumbar
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sereh in vieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel,de kardemon, de kruidnagel, de sereh, de jeruk purut en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. 
Voeg dan het water toe samen met het zout, de palmsuiker en het asemwater en breng aan de kook. Dan voor 45 minuten afgesloten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de bonen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan nog 45 minuten zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is gehalveerd. 

 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38886219