zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Cobek Ikan Nila - Gegrilde tilapia met rode kokosmelk saus
- Laab nua - gehaktballetjes (rund)
- Tum Kha Gai - pittige soep met kip en kokosmelk
- Sambal Totok- Sambal met trasi en limoen
- Sambal Lado Hijau 2 - Sambal van groene lomboks
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Dadar Tegal - omelet met kokos
- Ayam Kacang Bukittingga - Kip met pinda's
- Kepiting tauco - Krab met sojabonensaus
- Yaam Nuea 1 - vleessalade
Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry


Gulai Sapi Kacang Merah
Rundvlees met rode bonen curry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
3 cm kaneel
2 kardamon
2 kruidnagels
1 sereh stengel
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
750 ml water
2 theel zout
2 theel palmsuiker
4 eetl asemwater
125 gr kacang merah (rode bonen)
400 ml kokosmelk
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
7 teentjes knoflook
8 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm laos
2 theel ketumbar
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sereh in vieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel,de kardemon, de kruidnagel, de sereh, de jeruk purut en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin.
Voeg dan het water toe samen met het zout, de palmsuiker en het asemwater en breng aan de kook. Dan voor 45 minuten afgesloten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de bonen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan nog 45 minuten zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is gehalveerd.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.