banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 19 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Sapi Kacang Merah 
Rundvlees met rode bonen curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
3 cm kaneel
2 kardamon
2 kruidnagels
1 sereh stengel
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
750 ml water
2 theel zout
2 theel palmsuiker
4 eetl asemwater
125 gr kacang merah (rode bonen)
400 ml kokosmelk
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
7 teentjes knoflook
8 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm laos
2 theel ketumbar
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sereh in vieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel,de kardemon, de kruidnagel, de sereh, de jeruk purut en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. 
Voeg dan het water toe samen met het zout, de palmsuiker en het asemwater en breng aan de kook. Dan voor 45 minuten afgesloten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de bonen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan nog 45 minuten zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is gehalveerd. 

 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 48 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40113836