Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Sapi Kacang Merah 
Rundvlees met rode bonen curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
3 cm kaneel
2 kardamon
2 kruidnagels
1 sereh stengel
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
750 ml water
2 theel zout
2 theel palmsuiker
4 eetl asemwater
125 gr kacang merah (rode bonen)
400 ml kokosmelk
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
7 teentjes knoflook
8 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm laos
2 theel ketumbar
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sereh in vieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel,de kardemon, de kruidnagel, de sereh, de jeruk purut en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. 
Voeg dan het water toe samen met het zout, de palmsuiker en het asemwater en breng aan de kook. Dan voor 45 minuten afgesloten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de bonen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan nog 45 minuten zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is gehalveerd. 

 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022733