banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gulai Nangka Taoco - stoofpotje van jackfruit met taoco
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Nangka Taoco
stoofpotje van jackfruit met taoco

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr nangka/jackfruit
125 gr rundvlees
5 kacang panjang / kouseband
100 gr melinjo blad
1000 ml kokosmelk
6 rode rawits
1 kunyit blad
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
8 eetl taoco
1 asam kandis
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
2 cm kunyit
5 rode lomboks
6 sjalotjes
1 cm laos
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
 
Cara membuat:
bereding:
Snijd de jackfruit in stukjes en het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kouseband en de rawits in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kunyit, de sereh, de jeruk purut, de taoco en de asam kandis voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg de jackfruit, de kouseband, de melinjo, de rawits, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39518235