Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Belantjang - rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Belantjang
rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees in blokjes gesneden
5 sjalotten, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel sambal trassie
2 theel gula jawa
1 eetl ketjap manis
200 ml water
zout en peper

Cara membuat:
bereiding:
Maak een boemboe van het zout, gula jawa en peper en wrijf het vlees hiermee in. Laat het een tijdje marineren. Bak dan stukjes vlees vervolgens in een paar lepels olie en voeg, wanneer het vlees bruin is geworden, de sjalotten, de knoflook en de sambal trassie toe. Blus af met het water en de ketjap, en stoof het vlees met de deksel op de pan gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261887