rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees in blokjes gesneden
5 sjalotten, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel sambal trassie
2 theel gula jawa
1 eetl ketjap manis
200 ml water
zout en peper
Cara membuat:
bereiding:
Maak een boemboe van het zout, gula jawa en peper en wrijf het vlees hiermee in. Laat het een tijdje marineren. Bak dan stukjes vlees vervolgens in een paar lepels olie en voeg, wanneer het vlees bruin is geworden, de sjalotten, de knoflook en de sambal trassie toe. Blus af met het water en de ketjap, en stoof het vlees met de deksel op de pan gaar.
ingrediënten:
500 gr rundvlees in blokjes gesneden
5 sjalotten, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel sambal trassie
2 theel gula jawa
1 eetl ketjap manis
200 ml water
zout en peper
Cara membuat:
bereiding:
Maak een boemboe van het zout, gula jawa en peper en wrijf het vlees hiermee in. Laat het een tijdje marineren. Bak dan stukjes vlees vervolgens in een paar lepels olie en voeg, wanneer het vlees bruin is geworden, de sjalotten, de knoflook en de sambal trassie toe. Blus af met het water en de ketjap, en stoof het vlees met de deksel op de pan gaar.