soep van eend
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 eend (ca. 2 kg.)
4 theelepels Chinese 5-kruiden
5 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
6 salam blaadjes
2 sjalotten
500 ml. kippenbouillon (zie recept)
200 gr. su-un
1/2 theel peper
1 mespunt zout
30 ml olie
Cara membuat:
bereiding:
Week de soe-oen voor 30 minuten in water. Wrijf de eend in met de Chinese vijfkruiden en braad de eend aan voor 30 minuten in een braadpan. Haal vervolgens het vlees van de botjes. Verwarm de bouillon en voeg de botjes toe en laat dit 30 minuten trekken. Haal dan de botjes uit de bouillon.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kunyit en de gember fijn tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de gefruite boemboe met de salam toe aan de bouillon. Laat de bouillon wat inkoken en voeg het vlees, de soe-oen en peper en zout naar smaak toe. Verhit alles goed en serveer
Ingredienten:
1 eend (ca. 2 kg.)
4 theelepels Chinese 5-kruiden
5 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
6 salam blaadjes
2 sjalotten
500 ml. kippenbouillon (zie recept)
200 gr. su-un
1/2 theel peper
1 mespunt zout
30 ml olie
Cara membuat:
bereiding:
Week de soe-oen voor 30 minuten in water. Wrijf de eend in met de Chinese vijfkruiden en braad de eend aan voor 30 minuten in een braadpan. Haal vervolgens het vlees van de botjes. Verwarm de bouillon en voeg de botjes toe en laat dit 30 minuten trekken. Haal dan de botjes uit de bouillon.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kunyit en de gember fijn tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de gefruite boemboe met de salam toe aan de bouillon. Laat de bouillon wat inkoken en voeg het vlees, de soe-oen en peper en zout naar smaak toe. Verhit alles goed en serveer