banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Soto Bebek - soep van eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Bebek
soep van eend
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 eend (ca. 2 kg.)
4 theelepels Chinese 5-kruiden
5 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
6 salam blaadjes
2 sjalotten
500 ml. kippenbouillon (zie recept)
200 gr. su-un
1/2 theel peper
1 mespunt zout
30 ml olie

Cara membuat:
bereiding:
Week de soe-oen voor 30 minuten in water. Wrijf de eend in met de Chinese vijfkruiden en braad de eend aan voor 30 minuten in een braadpan. Haal vervolgens het vlees van de botjes. Verwarm de bouillon en voeg de botjes toe en laat dit 30 minuten trekken. Haal dan de botjes uit de bouillon.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kunyit en de gember fijn tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de gefruite boemboe met de salam toe aan de bouillon. Laat de bouillon wat inkoken en voeg het vlees, de soe-oen en peper en zout naar smaak toe. Verhit alles goed en serveer
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39363134