banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Bernard 27 days ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 2 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Icon Write a comment
Soto Bebek - soep van eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Bebek
soep van eend
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 eend (ca. 2 kg.)
4 theelepels Chinese 5-kruiden
5 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
6 salam blaadjes
2 sjalotten
500 ml. kippenbouillon (zie recept)
200 gr. su-un
1/2 theel peper
1 mespunt zout
30 ml olie

Cara membuat:
bereiding:
Week de soe-oen voor 30 minuten in water. Wrijf de eend in met de Chinese vijfkruiden en braad de eend aan voor 30 minuten in een braadpan. Haal vervolgens het vlees van de botjes. Verwarm de bouillon en voeg de botjes toe en laat dit 30 minuten trekken. Haal dan de botjes uit de bouillon.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kunyit en de gember fijn tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de gefruite boemboe met de salam toe aan de bouillon. Laat de bouillon wat inkoken en voeg het vlees, de soe-oen en peper en zout naar smaak toe. Verhit alles goed en serveer
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 53 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36791087