zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Singkong Goreng - gebakken cassave
- Cram Cam
- Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
- Yum Ta Kai - pikante salade van vlees en garnalen met citroengras
- Kaow Soi Kai
- Kao Noom Fuktong Nerng - gestoomde pompoen
- Abon ayam bawang
- Bali bandeng - gebakken vis in een pittige rode saus
- Gang Pa Guy - "bos"kippensoep (2pp)
Yukgaejang - pittige rundvlees-groentensoep


Yukgaejang
pittige rundvlees-groentensoep
ingrediënten:
2500 ml water
500 gr rundvlees
1 sjalot
12 lenteuitjes
1 celery
225 gr gosari (geweekt)
8 teentjes knoflook
125 gr tauge
3 eetl rode peper vlokken
1 eetl sesam olie
1 eetl olie
1 eetl soja saus
4 theel zout
1 theel zwarte peper
bereiding;
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe. Snijd de sjalot in dunne plakjes en voeg dit toe eb laat het geheel 1 uur koken.
Snijd de lentjeuitjes, de celery en de gosari in 2 cm lange stukjes. Hak je knoflook fijn. Voeg dit alle toe in een kom samen met de tauge.
Meng de rode peper vlokken samen met de sesamolie, de olie, de sojasaus, het zout en de zwarte peper en schep dit door de groenten. Voeg dit alles toe aan de bouillon en kook het zachtjes voor 25 minuten. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in dunne reepjes en voeg deze weer toe aan de soep. Nog even 5 minuten laten sudderen en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.