Yukgaejang
pittige rundvlees-groentensoep
ingrediënten:
2500 ml water
500 gr rundvlees
1 sjalot
12 lenteuitjes
1 celery
225 gr gosari (geweekt)
8 teentjes knoflook
125 gr tauge
3 eetl rode peper vlokken
1 eetl sesam olie
1 eetl olie
1 eetl soja saus
4 theel zout
1 theel zwarte peper
bereiding;
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe. Snijd de sjalot in dunne plakjes en voeg dit toe eb laat het geheel 1 uur koken.
Snijd de lentjeuitjes, de celery en de gosari in 2 cm lange stukjes. Hak je knoflook fijn. Voeg dit alle toe in een kom samen met de tauge.
Meng de rode peper vlokken samen met de sesamolie, de olie, de sojasaus, het zout en de zwarte peper en schep dit door de groenten. Voeg dit alles toe aan de bouillon en kook het zachtjes voor 25 minuten. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in dunne reepjes en voeg deze weer toe aan de soep. Nog even 5 minuten laten sudderen en serveer.