Vis gestoomd in bananenblad met papaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito/tonijn (500 gr)
1 theel zout
1 eetl. limoensap
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
1 tomaat
200 gr cassaveblad
200 gr papayablad
bananenblad
houten prikkers
haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Marineer de vis met het zout en de limoensap voor 30 minuten.
Meng de boemboe met de kokosmelk, de palmsuiker en wat zout naar smaak. Snijd vervolgens de tomaat in partjes. Verdeel het bananenblad in 8 stukken (30x20cm) evenals de vis, het cassaveblad en het papayablad.
Leg op elk bananenblad de vis, de gemengde boemboe, het cassaveblad, het papayablad en de partjes tomaat. Vouw het bananenblad dicht en zet dit vast met de prikkers. Stoom de vispakketjes in 25 minuten gaar.
ingrediënten:
1 bonito/tonijn (500 gr)
1 theel zout
1 eetl. limoensap
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
1 tomaat
200 gr cassaveblad
200 gr papayablad
bananenblad
houten prikkers
haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Marineer de vis met het zout en de limoensap voor 30 minuten.
Meng de boemboe met de kokosmelk, de palmsuiker en wat zout naar smaak. Snijd vervolgens de tomaat in partjes. Verdeel het bananenblad in 8 stukken (30x20cm) evenals de vis, het cassaveblad en het papayablad.
Leg op elk bananenblad de vis, de gemengde boemboe, het cassaveblad, het papayablad en de partjes tomaat. Vouw het bananenblad dicht en zet dit vast met de prikkers. Stoom de vispakketjes in 25 minuten gaar.