logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan pandoa
Vis gestoomd in bananenblad met papaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito/tonijn (500 gr)
1 theel zout
1 eetl. limoensap
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
1 tomaat
200 gr cassaveblad
200 gr papayablad
bananenblad
houten prikkers

haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
5 cm kunyit (kurkuma)

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Marineer de vis met het zout en de limoensap voor 30 minuten.
Meng de boemboe met de kokosmelk, de palmsuiker en wat zout naar smaak. Snijd vervolgens de tomaat in partjes. Verdeel het bananenblad in 8 stukken (30x20cm) evenals de vis, het cassaveblad en het papayablad.
Leg op elk bananenblad de vis, de gemengde boemboe, het cassaveblad, het papayablad en de partjes tomaat. Vouw het bananenblad dicht en zet dit vast met de prikkers. Stoom de vispakketjes in 25 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 122 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151486