geroosterde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan kembung / makreel
1 eetl ketjap manis
2 eetl water
zout naar smaak
2 rode lomboks
1/2 theel zout
4 eetl olie
Cara membuat:
Wrijf of maal de lomboks fijn tot een pasta en meng dit met de 1/2 theel zout. Maak de vissen schoon en snijd de vis overlang door. Wrijf de binnenzijde van de vissen in met zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en meng hierdoor de kecap, de lomboks met het zout en het water tot een saus en haal het van het vuur. Rooster de vissen goudbruin boven een houthoolvuurtje en bestrijk de vissen regelmatig met de saus.
ingrediënten:
2 ikan kembung / makreel
1 eetl ketjap manis
2 eetl water
zout naar smaak
2 rode lomboks
1/2 theel zout
4 eetl olie
Cara membuat:
Wrijf of maal de lomboks fijn tot een pasta en meng dit met de 1/2 theel zout. Maak de vissen schoon en snijd de vis overlang door. Wrijf de binnenzijde van de vissen in met zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en meng hierdoor de kecap, de lomboks met het zout en het water tot een saus en haal het van het vuur. Rooster de vissen goudbruin boven een houthoolvuurtje en bestrijk de vissen regelmatig met de saus.