logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Paku         
droog gebakken vis in een kruidige en pittige saus

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
1 salam blad
1 eetl asem
zout naar smaak
100 ml water
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de makreel in grote stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis rondom bruin. Schep de vis daarna uit de pan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in reepjes. Verhit de olie in de wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de sereh, de laos en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de asem, het zout, het water en de vis toe en bak dit zachtjes totdat al het vocht is verdampt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 182 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151344