Ikan Paku
droog gebakken vis in een kruidige en pittige saus
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
1 salam blad
1 eetl asem
zout naar smaak
100 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de makreel in grote stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis rondom bruin. Schep de vis daarna uit de pan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in reepjes. Verhit de olie in de wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de sereh, de laos en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de asem, het zout, het water en de vis toe en bak dit zachtjes totdat al het vocht is verdampt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rujak sajuran
- Cemba - rundvlees met tamarindeblaadjes
- Sate Padang - sate uit Padang
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Jamur Cabai Hijau - gebakken oesterzammen met groene peper
- Pangsit Kakap Berguling - met vis gevulde dumplings
- Rendang bebek poyah - pittig drooggebakken eend
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...