logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kalio Daging
rundvlees met aardappel in een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
10 aardappelen
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 jeurk purut blaadjes
2 kunyit blad
3 salam blad

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
15 rode lomboks
2 eetl zout
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
5 kemiri noten
1 theel ketumbar
1 serai/sereh/citroengras, witte deel

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de jeruk purut, het kunyit blad en de salam en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan het vlees toe en kook het zacht/gaar. Dan de aardappelen toevoegen en kook deze gaar en totdat de saus indikt.
Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 124 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160314