banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 26 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Kalio buntut Padang - gestoofde ossenstaart

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kalio buntut Padang
gestoofde ossenstaart
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ossenstaart
3 serehstengels, gekneusd
6 eetl olie
4 jeruk purutblaadjes
6 salam blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis ('wile mangistan')
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 ml dunne kokosmlek (santen cair)
zout

Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
2 theel ketumbar
1 theel sesamzaad
2 theel suiker
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ossenstaart in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salm, de kunyit, de asem kandi en de jeruk purut toe en fruit dit nog even mee. Dan de ossenstaart toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. voeg dan de dunne kokosmelk toe en laat het geheel nog 2 uur sudderen. voeg zout naar smaak toe en voeg de dikke kokosmelk toe. Laat nog 20 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39784696