banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Kalio buntut Padang - gestoofde ossenstaart

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kalio buntut Padang
gestoofde ossenstaart
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ossenstaart
3 serehstengels, gekneusd
6 eetl olie
4 jeruk purutblaadjes
6 salam blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis ('wile mangistan')
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 ml dunne kokosmlek (santen cair)
zout

Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
2 theel ketumbar
1 theel sesamzaad
2 theel suiker
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ossenstaart in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salm, de kunyit, de asem kandi en de jeruk purut toe en fruit dit nog even mee. Dan de ossenstaart toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. voeg dan de dunne kokosmelk toe en laat het geheel nog 2 uur sudderen. voeg zout naar smaak toe en voeg de dikke kokosmelk toe. Laat nog 20 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38848525