gestoofde ossenstaart
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ossenstaart
3 serehstengels, gekneusd
6 eetl olie
4 jeruk purutblaadjes
6 salam blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis ('wile mangistan')
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 ml dunne kokosmlek (santen cair)
zout
Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
2 theel ketumbar
1 theel sesamzaad
2 theel suiker
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ossenstaart in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salm, de kunyit, de asem kandi en de jeruk purut toe en fruit dit nog even mee. Dan de ossenstaart toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. voeg dan de dunne kokosmelk toe en laat het geheel nog 2 uur sudderen. voeg zout naar smaak toe en voeg de dikke kokosmelk toe. Laat nog 20 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
ingrediënten:
1 ossenstaart
3 serehstengels, gekneusd
6 eetl olie
4 jeruk purutblaadjes
6 salam blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis ('wile mangistan')
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 ml dunne kokosmlek (santen cair)
zout
Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
2 theel ketumbar
1 theel sesamzaad
2 theel suiker
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ossenstaart in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salm, de kunyit, de asem kandi en de jeruk purut toe en fruit dit nog even mee. Dan de ossenstaart toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. voeg dan de dunne kokosmelk toe en laat het geheel nog 2 uur sudderen. voeg zout naar smaak toe en voeg de dikke kokosmelk toe. Laat nog 20 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.