Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kalio buntut Padang - gestoofde ossenstaart

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Kalio buntut Padang
gestoofde ossenstaart
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ossenstaart
3 serehstengels, gekneusd
6 eetl olie
4 jeruk purutblaadjes
6 salam blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis ('wile mangistan')
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 ml dunne kokosmlek (santen cair)
zout

Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
2 theel ketumbar
1 theel sesamzaad
2 theel suiker
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ossenstaart in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salm, de kunyit, de asem kandi en de jeruk purut toe en fruit dit nog even mee. Dan de ossenstaart toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. voeg dan de dunne kokosmelk toe en laat het geheel nog 2 uur sudderen. voeg zout naar smaak toe en voeg de dikke kokosmelk toe. Laat nog 20 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 211 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256883