Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Goreng Padang - gebakken kip uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Padang
gebakken kip uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
10 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
5 eetl limoen, sap
1 theel zout
250 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
11 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 cm kunyit
7 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de lengkuas.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai, de lengkuas en de jeruk purut voor 4 minuten. Dan de kip en het water toevoegen en kook totdat de kip gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt. Laat de kip daarna afkoelen.
Verhit in een pan olie en bak de kip goudbruin en zet apart. Bak dan de bumbu met de kruiden goudbruin en schep het over de kip en Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41928823