Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Goreng Ngo Hiang - gebakken vijfkruiden kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Ngo Hiang
gebakken vijfkruiden kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (zwaar, 1200 gr)
1 eetl kecap asin
1 eetl arak
4 cm jahe
2 lente-ui
1 ei
4 eetl maizena
1 theel palmsuiker
1/2 theel sesam olie
1/2 theel ngo hiang/vijfkruidenpoeder (zie recept)
1/2 theel zout
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Snijd de lente-ui in stukken. Plet de jahe. Meng de kip met de kecap, de jahe. de arak en de lente-ui en kneed het vlees totdat de kruiden zijn ingetrokken. Laat het daarna 30 minuten marineren. Verwijder dan de jahe en de lente-ui.
Meng het ei met de maizena, de palmsuiker, het zout, de sesam olie en de vijfkruidenpoeder en roer het tot een gladde massa. Meng dan de kip erdoor.
Verhit in een pan 10 eetl olie en bak de kip daarna bruin en gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 352 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41929132