Tumis Cumi-Cumi
gebakken inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleine inktvisjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahe), gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 lenteuitjes
2 kleine tomaatjes
1 klein bosje citroenbasilicum
3 eetl. olie
1/2 limoen (sap)
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in plakjes en ontpit de lomboks en snijd deze daarna ook fijn. Snijd de tomaten in partjes en de lentjeuitjes in reepjes. Snijd de inktvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gember, de sereh, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen met de inktzakjes toe en bak deze 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 2 minuten laten bakken
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam goreng kemiri - gebakken kip met kimiri noten
- Gudeg nangka - nangka met kip
- Gulai Aceh Ikan Tongkol - gestoofde tonijn in een pittige frisse saus
- Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus
- Babi Ketjap 7
- Sayur Bening Bayam - gestoofde spinazie met bakso
- Kripik Biji Durian - Krupuk - kroepoek van durianpitten
- Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus
- Mi Goreng cabai hijau yang lezat - gebakken bami met groene chilies
- Gulai Bebek - gestoofde eend in kruidige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...