zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Roti Jala - crepes
- Ayam Semur Jawa - zoete kip in saus
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Basoh - vleesballetjes met saus
- Tumis Tahu Sayur
- Kelapate Madura - Geroosterde vis
- Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus
- Semur Ayam Perintil - kippenballetjes gestoofd in kruidige saus
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
- Tang Cu Pai Gu - 糖醋排骨 - zoetzure spareribs
Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis


Tumis Cumi-Cumi
gebakken inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleine inktvisjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahe), gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 lenteuitjes
2 kleine tomaatjes
1 klein bosje citroenbasilicum
3 eetl. olie
1/2 limoen (sap)
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in plakjes en ontpit de lomboks en snijd deze daarna ook fijn. Snijd de tomaten in partjes en de lentjeuitjes in reepjes. Snijd de inktvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gember, de sereh, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen met de inktzakjes toe en bak deze 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 2 minuten laten bakken
gebakken inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleine inktvisjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahe), gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 lenteuitjes
2 kleine tomaatjes
1 klein bosje citroenbasilicum
3 eetl. olie
1/2 limoen (sap)
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in plakjes en ontpit de lomboks en snijd deze daarna ook fijn. Snijd de tomaten in partjes en de lentjeuitjes in reepjes. Snijd de inktvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gember, de sereh, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen met de inktzakjes toe en bak deze 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 2 minuten laten bakken
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.