Carambolablaadjes in zoete saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr Carambolablaadjes, gewassen of anders spinazie
125 gt base gede
500 ml kokosmelk
2 salamblaadjes
300 gr fijngehakt rundvlees
30 cm bananenblad (vierkant)
1/2, theel zout
1/4 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
Cara membuat:
bereiding:
Breng 3 liter licht gezout water aan de kook en voeg daaraan de carambolablaadjes toe. Laat het vervolgens 5 minuten stoven.
Giet het water dan af en laat de blaadjes tot kamertemperatuur afkoelen. De blaadjes goed laten uitlekken en drogen. Doe dan de helft van de base gede in een pan en stoof dit 2 minuten. Voeg aan de base gede de kokosmelk en salamblaadjes toe, draai dan het vuur laag en laat dit sudderen tot de saus indikt.
Kruid het fijngehakte vlees met de andere helft van de base gede. Leg het gehakte vlees op een bananenblad en rol het stevig op. Stoom de rol in 15 minuten. Laat afkoelen, open het blad en roer het vlees los tot korrelig.
Meng dan de kokosmelk en fijngehakte vlees goed en voeg vervolgens de carambolablaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
ingrediënten:
400 gr Carambolablaadjes, gewassen of anders spinazie
125 gt base gede
500 ml kokosmelk
2 salamblaadjes
300 gr fijngehakt rundvlees
30 cm bananenblad (vierkant)
1/2, theel zout
1/4 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
Cara membuat:
bereiding:
Breng 3 liter licht gezout water aan de kook en voeg daaraan de carambolablaadjes toe. Laat het vervolgens 5 minuten stoven.
Giet het water dan af en laat de blaadjes tot kamertemperatuur afkoelen. De blaadjes goed laten uitlekken en drogen. Doe dan de helft van de base gede in een pan en stoof dit 2 minuten. Voeg aan de base gede de kokosmelk en salamblaadjes toe, draai dan het vuur laag en laat dit sudderen tot de saus indikt.
Kruid het fijngehakte vlees met de andere helft van de base gede. Leg het gehakte vlees op een bananenblad en rol het stevig op. Stoom de rol in 15 minuten. Laat afkoelen, open het blad en roer het vlees los tot korrelig.
Meng dan de kokosmelk en fijngehakte vlees goed en voeg vervolgens de carambolablaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.