banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ukut belimbing - Carambolablaadjes in zoete saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ukut belimbing
Carambolablaadjes in zoete saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr Carambolablaadjes, gewassen of anders spinazie
125 gt base gede
500 ml kokosmelk
2 salamblaadjes
300 gr fijngehakt rundvlees
30 cm bananenblad (vierkant)
1/2, theel zout
1/4 theel zwarte peperkorrels, gekneusd

Cara membuat:
bereiding:
Breng 3 liter licht gezout water aan de kook en voeg daaraan de carambolablaadjes toe. Laat het vervolgens 5 minuten stoven.
Giet het water dan af en laat de blaadjes tot kamertemperatuur afkoelen. De blaadjes goed laten uitlekken en drogen. Doe dan de helft van de base gede in een pan en stoof dit 2 minuten. Voeg aan de base gede de kokosmelk en salamblaadjes toe, draai dan het vuur laag en laat dit sudderen tot de saus indikt.
Kruid het fijngehakte vlees met de andere helft van de base gede. Leg het gehakte vlees op een bananenblad en rol het stevig op. Stoom de rol in 15 minuten. Laat afkoelen, open het blad en roer het vlees los tot korrelig.
Meng dan de kokosmelk en fijngehakte vlees goed en voeg vervolgens de carambolablaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 127 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39042574