logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Labu santan


Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 labu siam (chayote anders pompoen)
125 gr kleine gepelde garnalen
150 gr runderhaas
60 g petehbonen
1 tomaat,
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
1/2 theel, witte peper
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Schil de chaoyote en laat desze 15 minuten weken in water met zout. Verwijder dan de pitten en snijd het in dunne reepjes. Het vlees in reepjes, de petehbonen doormidden en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. voeg dan de laos, de sereh, de salam en de peper toe en fruit dit nog 3 minuten. Dan de garnalen en het vlees toevoegen en nog 3 minuten bakken. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het kookt de chayote. Laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 123 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392367