Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Labu santan - rundvlees met chayote en garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Labu santan


Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 labu siam (chayote anders pompoen)
125 gr kleine gepelde garnalen
150 gr runderhaas
60 g petehbonen
1 tomaat,
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
1/2 theel, witte peper
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Schil de chaoyote en laat desze 15 minuten weken in water met zout. Verwijder dan de pitten en snijd het in dunne reepjes. Het vlees in reepjes, de petehbonen doormidden en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. voeg dan de laos, de sereh, de salam en de peper toe en fruit dit nog 3 minuten. Dan de garnalen en het vlees toevoegen en nog 3 minuten bakken. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het kookt de chayote. Laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252010