Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Lampang Lumbuk - gebakken lever

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lampang Lumbuk         
gebakken lever

Bahan-bahan:

ingrediënten:
500 gr lever
1 rode lombok
2 sjalotten
50 gr geraspte kokos
125 ml kokosmelk
3 theel ketumbar
2 theel jinten
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1 cm kencur, gekneusd
2 salam blaadjes
2 jerut purut blaadje
water/bouillon

Cara membuat:

bereiding:
Kook de lever eerst halfgaar en laat deze daarna uitlekken. Snijd de lever in plakjes.Snijd de sjalotten fijn en de lombok in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de kokos, de ketumbar, de jinten, de peper, de kencur en het zout aan toe en laat dit zachtjes koken totdat het vocht is ingedikt. Voeg dan de lever, de salam, de jerut purut en zoveel water/bouillon (naar smaak) aan toe en stoof het gerecht zachtjes gaar. Het mag niet te droog worden!
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 258 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925660