gemengde groenten met geraspte kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr geblancheerde kool
100 gr geblancheerde spinazie
100 gr sperziebonen, gesneden tot stukjes van 2,5 cm, geblancheerd
100 gr taugé, geblancheerd
1 lombok (spaanse peper), fijngesneden
1 eetl geraspte kokos
1 eetl bawang goreng
Saus:
2 eetl bawang goreng
2 eetl fijngesneden knoflook
1 Lombok, zonder zaadjes en fijngesneden
2 theel Sambel sere tabia
3 djeruk perutblaadjes, zeer fijngesneden
4 cm kencur, geschild en fijngehakt
1/4 theel zout
1/4 theel gekneusde zwarte peper
1/2 theel witte suiker
l eetlepel olie
zout, peper en limoensap naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de geblancheerde kool in stukjes van 2,5 x l cm. Meng dan alle groenten, de pepers, de geraspte kokos en gebakken sjalotten in een kom goed door elkaar.
Meng voor de saus alle ingrediënten in een aparte kom. Meng dan de saus en de groenten goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
ingrediënten:
100 gr geblancheerde kool
100 gr geblancheerde spinazie
100 gr sperziebonen, gesneden tot stukjes van 2,5 cm, geblancheerd
100 gr taugé, geblancheerd
1 lombok (spaanse peper), fijngesneden
1 eetl geraspte kokos
1 eetl bawang goreng
Saus:
2 eetl bawang goreng
2 eetl fijngesneden knoflook
1 Lombok, zonder zaadjes en fijngesneden
2 theel Sambel sere tabia
3 djeruk perutblaadjes, zeer fijngesneden
4 cm kencur, geschild en fijngehakt
1/4 theel zout
1/4 theel gekneusde zwarte peper
1/2 theel witte suiker
l eetlepel olie
zout, peper en limoensap naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de geblancheerde kool in stukjes van 2,5 x l cm. Meng dan alle groenten, de pepers, de geraspte kokos en gebakken sjalotten in een kom goed door elkaar.
Meng voor de saus alle ingrediënten in een aparte kom. Meng dan de saus en de groenten goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.