banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Pekingeend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pekingeend
een klassieker
Ingrediënten:
1,8 kg eend
1750 ml kokend water
4 eetl heldere honing
2 theel donkere sojasaus
2 eetl sesamolie
125 ml hoisinsaus
125 gr kristalsuiker
125 ml water
reepjes wortel, om te garneren
Chinese pannenkoekjes, reepjes komkommer en lent-uitjes, om erbij te serveren

Bereiding:
Leg de eend op een rooster boven een braadslee en schenk er 1200 ml van het kokende water over. Gooi vervolgens dit water weg en dep de eend droog met keukenpapier. Leg dan de eend weer op het rooster en laat het een paar uur staan.
Meng vervolgens de honing, de rest van het water en de sojasaus en bestrijk de eend zowel van binnen en van buiten met dit mengsel. Bewaar overgebleven mengsel. Laat de eend nog 1 uur staan, totdat het glazuur droog geworden is. Bestrijk de eend nogeens met het mengsel, laat de eend weer drogen en vervolg al deze stappen tot alle glazuur op is.
Verwarm de olie, voeg de hoisinsaus, de suiker en het water toe en laat dit mengsel 2-3 minuten zachtjes koken tot het is ingedikt.
Bak dan de eend 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, keer de eend om en bak de eend nog eens 20 minuten. Nog een keer omdraaien en bak de eend in 20-30 minuten gaar en knapperig. Haal vervolgens de eend uit de oven en laat de eend 10 minuten staan.
Verwarm ondertussen de pannenkoekjes in een stoompan, snijd het vel en het vlees in reepjes, garneer met de reepjes wortel en serveer met de pannenkoekjes, de saus, de reepjes komkommer en lent-uitjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40592459