logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Pekingeend
een klassieker
Ingrediënten:
1,8 kg eend
1750 ml kokend water
4 eetl heldere honing
2 theel donkere sojasaus
2 eetl sesamolie
125 ml hoisinsaus
125 gr kristalsuiker
125 ml water
reepjes wortel, om te garneren
Chinese pannenkoekjes, reepjes komkommer en lent-uitjes, om erbij te serveren

Bereiding:
Leg de eend op een rooster boven een braadslee en schenk er 1200 ml van het kokende water over. Gooi vervolgens dit water weg en dep de eend droog met keukenpapier. Leg dan de eend weer op het rooster en laat het een paar uur staan.
Meng vervolgens de honing, de rest van het water en de sojasaus en bestrijk de eend zowel van binnen en van buiten met dit mengsel. Bewaar overgebleven mengsel. Laat de eend nog 1 uur staan, totdat het glazuur droog geworden is. Bestrijk de eend nogeens met het mengsel, laat de eend weer drogen en vervolg al deze stappen tot alle glazuur op is.
Verwarm de olie, voeg de hoisinsaus, de suiker en het water toe en laat dit mengsel 2-3 minuten zachtjes koken tot het is ingedikt.
Bak dan de eend 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, keer de eend om en bak de eend nog eens 20 minuten. Nog een keer omdraaien en bak de eend in 20-30 minuten gaar en knapperig. Haal vervolgens de eend uit de oven en laat de eend 10 minuten staan.
Verwarm ondertussen de pannenkoekjes in een stoompan, snijd het vel en het vlees in reepjes, garneer met de reepjes wortel en serveer met de pannenkoekjes, de saus, de reepjes komkommer en lent-uitjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 99 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140302