banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pekingeend
een klassieker
Ingrediënten:
1,8 kg eend
1750 ml kokend water
4 eetl heldere honing
2 theel donkere sojasaus
2 eetl sesamolie
125 ml hoisinsaus
125 gr kristalsuiker
125 ml water
reepjes wortel, om te garneren
Chinese pannenkoekjes, reepjes komkommer en lent-uitjes, om erbij te serveren

Bereiding:
Leg de eend op een rooster boven een braadslee en schenk er 1200 ml van het kokende water over. Gooi vervolgens dit water weg en dep de eend droog met keukenpapier. Leg dan de eend weer op het rooster en laat het een paar uur staan.
Meng vervolgens de honing, de rest van het water en de sojasaus en bestrijk de eend zowel van binnen en van buiten met dit mengsel. Bewaar overgebleven mengsel. Laat de eend nog 1 uur staan, totdat het glazuur droog geworden is. Bestrijk de eend nogeens met het mengsel, laat de eend weer drogen en vervolg al deze stappen tot alle glazuur op is.
Verwarm de olie, voeg de hoisinsaus, de suiker en het water toe en laat dit mengsel 2-3 minuten zachtjes koken tot het is ingedikt.
Bak dan de eend 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, keer de eend om en bak de eend nog eens 20 minuten. Nog een keer omdraaien en bak de eend in 20-30 minuten gaar en knapperig. Haal vervolgens de eend uit de oven en laat de eend 10 minuten staan.
Verwarm ondertussen de pannenkoekjes in een stoompan, snijd het vel en het vlees in reepjes, garneer met de reepjes wortel en serveer met de pannenkoekjes, de saus, de reepjes komkommer en lent-uitjes.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36365306