logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sai Lan Far Gai Pin Har Kau
kip met garnalen en broccoli

Ingrediënten:
500 gr kipfilet
375 gr garnalen
1/2 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel zout
75 gr broccoli roosjes
2 eetl olie
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 theel lichte sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
2 eetl kippenbouillon (zie recept)
1 theel maizena + 1 eetl water
water

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Maak de garnalen schoon en snijd deze in de lengte doormidden. Rasp de jahe en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en blancheer de broccoli voor 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water en zet apart.
Meng de kip met de garnalen, het zout en de vijfkruidenpoeder. Verhit in een pan op hoog vuur de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 30 seconden. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak totdat deze van kleur zijn verandert.
Dan de sojasaus, de rijstwijn en de bouillon toevoegen en laat het 2 minuten sudderen. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Meng dan de broccoli erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180425