Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sai Lan Far Gai Pin Har Kau - kip met garnalen en broccoli

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sai Lan Far Gai Pin Har Kau
kip met garnalen en broccoli

Ingrediënten:
500 gr kipfilet
375 gr garnalen
1/2 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel zout
75 gr broccoli roosjes
2 eetl olie
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 theel lichte sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
2 eetl kippenbouillon (zie recept)
1 theel maizena + 1 eetl water
water

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Maak de garnalen schoon en snijd deze in de lengte doormidden. Rasp de jahe en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en blancheer de broccoli voor 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water en zet apart.
Meng de kip met de garnalen, het zout en de vijfkruidenpoeder. Verhit in een pan op hoog vuur de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 30 seconden. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak totdat deze van kleur zijn verandert.
Dan de sojasaus, de rijstwijn en de bouillon toevoegen en laat het 2 minuten sudderen. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Meng dan de broccoli erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 243 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431255