Sai Lan Far Gai Pin Har Kau
kip met garnalen en broccoli
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
375 gr garnalen
1/2 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel zout
75 gr broccoli roosjes
2 eetl olie
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 theel lichte sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
2 eetl kippenbouillon (zie recept)
1 theel maizena + 1 eetl water
water
Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Maak de garnalen schoon en snijd deze in de lengte doormidden. Rasp de jahe en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en blancheer de broccoli voor 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water en zet apart.
Meng de kip met de garnalen, het zout en de vijfkruidenpoeder. Verhit in een pan op hoog vuur de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 30 seconden. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak totdat deze van kleur zijn verandert.
Dan de sojasaus, de rijstwijn en de bouillon toevoegen en laat het 2 minuten sudderen. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Meng dan de broccoli erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Daging Giling - rendang van gehaktballetjes
- Babi Kluyuk - varkensvlees in zoetzure saus
- Ayam Pangupa - kruidige geroosterde kip
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- lumpia semarang - een beroemde loempia
- Babi koetjai
- Rempejek udang - rijstemeelkoekjes van garnalen
- Daging Kuah Kemiri - gestoofd rundvlees in een saus van kemiri
- Bola Daging Cabai Lada Hitam - pittige gehaktballetjes met zwarte peper
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...