Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sai Lan Far Gai Pin Har Kau - kip met garnalen en broccoli

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sai Lan Far Gai Pin Har Kau
kip met garnalen en broccoli

Ingrediënten:
500 gr kipfilet
375 gr garnalen
1/2 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel zout
75 gr broccoli roosjes
2 eetl olie
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 theel lichte sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
2 eetl kippenbouillon (zie recept)
1 theel maizena + 1 eetl water
water

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Maak de garnalen schoon en snijd deze in de lengte doormidden. Rasp de jahe en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en blancheer de broccoli voor 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water en zet apart.
Meng de kip met de garnalen, het zout en de vijfkruidenpoeder. Verhit in een pan op hoog vuur de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 30 seconden. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak totdat deze van kleur zijn verandert.
Dan de sojasaus, de rijstwijn en de bouillon toevoegen en laat het 2 minuten sudderen. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Meng dan de broccoli erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 46 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025245