logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
San Bei Ji - 三杯鸡
gebakken gestoofde kip

Ingrediënten:
600 gr kippendijen
2 1/2 eetl sesam olie
10 cm jahe
11 teentjes knoflook
125 ml Shaoxing rijstwijn
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl palmsuiker
1/2 rode paprika
2 lente-ui
takjes basilicum
water

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de jahe in dunne plakjes. Snijd de paprika in blokjes. Hak de lente-ui fijn. Verhit in een pan water en blancheer de kip en laat het daarna goed uitlekken.
Verhit in een pan 2 eetl sesamolie samen met de jahe en de knoflook en bak deze op middelhoog vuur totdat de jahe goudbruin wordt. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 1 minuut.
Voeg dan de rijstwijn, de beide sojasaus en de palmsuiker toe en kook dit afgelsoten voor 5 minuten. Voeg dan de paprika en de lente-ui toe en kook dit adfgesloten voor 2 minuten.
Dan zonder deksle op hoog vuur verder bakken totdat de saus is ingedikt. Haal de pan van het vuur en meng de rest van de sesamolie en de basilicum erdoor en laat dit afgesloten 1 minuut staan en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180600