Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
San Bei Ji - 三杯鸡 - gebakken gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
San Bei Ji - 三杯鸡
gebakken gestoofde kip

Ingrediënten:
600 gr kippendijen
2 1/2 eetl sesam olie
10 cm jahe
11 teentjes knoflook
125 ml Shaoxing rijstwijn
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl palmsuiker
1/2 rode paprika
2 lente-ui
takjes basilicum
water

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de jahe in dunne plakjes. Snijd de paprika in blokjes. Hak de lente-ui fijn. Verhit in een pan water en blancheer de kip en laat het daarna goed uitlekken.
Verhit in een pan 2 eetl sesamolie samen met de jahe en de knoflook en bak deze op middelhoog vuur totdat de jahe goudbruin wordt. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 1 minuut.
Voeg dan de rijstwijn, de beide sojasaus en de palmsuiker toe en kook dit afgelsoten voor 5 minuten. Voeg dan de paprika en de lente-ui toe en kook dit adfgesloten voor 2 minuten.
Dan zonder deksle op hoog vuur verder bakken totdat de saus is ingedikt. Haal de pan van het vuur en meng de rest van de sesamolie en de basilicum erdoor en laat dit afgesloten 1 minuut staan en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100782