Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
See Yao Gai - 豉油鸡 in sojasaus gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
See Yao Gai - 豉油鸡
in sojasaus gestoofde kip

Ingrediënten:
6 kippendijen (met bot)
3 lente-uitjes
5 cm jahe
3 sternanijs
2 salam blad
250 ml lichte sojasaus
2 eetl donkere sojasaus
2 eetl Shaoxing rijstwijn
2 eetl palmsuiker
500 ml water
1/2 eetl maizena + 1 eetl water
1/2 eetl olie

Bereiding:
Halveer de lente-ui en snijd de jahe in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie samen met de lente-ui, de jahe, de steranijs en de salam en bak op laag vuur totdat de lente-ui en de jahe bruin beginning te worden.
Voeg dan de beide sojasaus, de rijstwijn, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Kerf het vel van de kip in en voeg deze, met het vel onder, toe aan de pan. De kip moet bijna onder water staan (eventueel wat water toevoegen. Als het vocht weer aan de kook komt, dan op laag vuur en afgesloten laten sudderen voor 35 minuten. Dan dan de kip om en nog 10 minuten verder laten sudderen.
Schep dan de kip uit de pan en verwijder het bot en snijd de kip in stukjes. Bewaar 125 ml bouillon en breng dit weer opnieuw aan de kook. vlak voordat het begint te koken voeg dan de maizena oplossen toe en roer totdat de saus indikt. Schep de saus over de kip en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455438