zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Babi Woku - geroosterd speenvarken
- Ampyang - gebakken gesuikerde pinda's
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Sepat Banang - gebakken vis uit Sumbawa
- Tum Siap - Gekruid kipgehakt in bananenblad
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
- Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip
- Ayam Padang
See Yao Gai - 豉油鸡 in sojasaus gestoofde kip


See Yao Gai - 豉油鸡
in sojasaus gestoofde kip
Ingrediënten:
6 kippendijen (met bot)
3 lente-uitjes
5 cm jahe
3 sternanijs
2 salam blad
250 ml lichte sojasaus
2 eetl donkere sojasaus
2 eetl Shaoxing rijstwijn
2 eetl palmsuiker
500 ml water
1/2 eetl maizena + 1 eetl water
1/2 eetl olie
Bereiding:
Halveer de lente-ui en snijd de jahe in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie samen met de lente-ui, de jahe, de steranijs en de salam en bak op laag vuur totdat de lente-ui en de jahe bruin beginning te worden.
Voeg dan de beide sojasaus, de rijstwijn, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Kerf het vel van de kip in en voeg deze, met het vel onder, toe aan de pan. De kip moet bijna onder water staan (eventueel wat water toevoegen. Als het vocht weer aan de kook komt, dan op laag vuur en afgesloten laten sudderen voor 35 minuten. Dan dan de kip om en nog 10 minuten verder laten sudderen.
Schep dan de kip uit de pan en verwijder het bot en snijd de kip in stukjes. Bewaar 125 ml bouillon en breng dit weer opnieuw aan de kook. vlak voordat het begint te koken voeg dan de maizena oplossen toe en roer totdat de saus indikt. Schep de saus over de kip en serveer.
in sojasaus gestoofde kip
Ingrediënten:
6 kippendijen (met bot)
3 lente-uitjes
5 cm jahe
3 sternanijs
2 salam blad
250 ml lichte sojasaus
2 eetl donkere sojasaus
2 eetl Shaoxing rijstwijn
2 eetl palmsuiker
500 ml water
1/2 eetl maizena + 1 eetl water
1/2 eetl olie
Bereiding:
Halveer de lente-ui en snijd de jahe in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie samen met de lente-ui, de jahe, de steranijs en de salam en bak op laag vuur totdat de lente-ui en de jahe bruin beginning te worden.
Voeg dan de beide sojasaus, de rijstwijn, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Kerf het vel van de kip in en voeg deze, met het vel onder, toe aan de pan. De kip moet bijna onder water staan (eventueel wat water toevoegen. Als het vocht weer aan de kook komt, dan op laag vuur en afgesloten laten sudderen voor 35 minuten. Dan dan de kip om en nog 10 minuten verder laten sudderen.
Schep dan de kip uit de pan en verwijder het bot en snijd de kip in stukjes. Bewaar 125 ml bouillon en breng dit weer opnieuw aan de kook. vlak voordat het begint te koken voeg dan de maizena oplossen toe en roer totdat de saus indikt. Schep de saus over de kip en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.