banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Babi Kluyuk - varkensvlees in zoetzure saus

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Babi Kluyuk
varkensvlees in zoetzure saus


bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkenshaas
1 rode lombok
3 cm jahe
1 prei
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1 eetl bloem
2 eetl olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
3 eetl palmsuiker
1 eetl kecap manis
1 eetl ketchup
3 eetl azijn
1 eetl maizena
500 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en meng het zout, de peper en de bloem erdoor. Rasp de jahe en snijd de lombok en de prei in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin en schep deze daarna uit de pan. Voeg de jahe, de lombok en de prei toe en bak deze voor 3 minuten. Dan de saus en het vlees toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Verhit een pan en voeg de palmsuiker toe en laat deze zachtjes smelten en karamelliseren. Voeg dan het water toe gevolgd door de kecap, de ketchup en het azijn. Bind de saus met de maizena.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38726456