zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sapi Lada Hitam - gebakken rundvlees in zwarte peper saus
- Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus
- Babi Ketjap 5
- Orek Tempe - gebakken pittige tempe
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Tahoe Pong - tahoe met eieren en ketjapsaus
- Oseng Kacang Panjang Telur Asin - pittige roerbak van kousenband met ei
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Bakwan Cumi Bumbu Kunyit - Gefrituurde inktvis ringen
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
Goong Yaam - gekruide garnalensalade


Goong Yaam
gekruide garnalensalade
gekruide garnalensalade
ingrediënten:
450 gr kleine gekookte garnalen
6 verse muntblaadjes
2 sjaloten
1 1/2 cm gember (jahe/djahe)
3 rode lomboks
1 serehstengel (citroengras)
2 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel vissaus (nam pla)
75 ml limoensap
zwarte peper, gemalen
garnering:
slabladeren
6 muntblaadjes
bereiding:
Pel de garnalen eerst. Wrijf een kom in met de muntblaadjes. Snijd de sjalotten, de gember, de lomboks, de knoflook, de sere fijn en meng dit met de gula jawa, de vissaus en de limoensap samen in een kom. Voeg dan de garnalen toe en breng op smaak met de peper. Meng alles goed.
Serveer dit op een schaal op een bedje van slablaadjes en een garnering van muntblaadjes
450 gr kleine gekookte garnalen
6 verse muntblaadjes
2 sjaloten
1 1/2 cm gember (jahe/djahe)
3 rode lomboks
1 serehstengel (citroengras)
2 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel vissaus (nam pla)
75 ml limoensap
zwarte peper, gemalen
garnering:
slabladeren
6 muntblaadjes
bereiding:
Pel de garnalen eerst. Wrijf een kom in met de muntblaadjes. Snijd de sjalotten, de gember, de lomboks, de knoflook, de sere fijn en meng dit met de gula jawa, de vissaus en de limoensap samen in een kom. Voeg dan de garnalen toe en breng op smaak met de peper. Meng alles goed.
Serveer dit op een schaal op een bedje van slablaadjes en een garnering van muntblaadjes
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.