logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Goong Yaam
gekruide garnalensalade
ingrediënten:
450 gr kleine gekookte garnalen
6 verse muntblaadjes
2 sjaloten
1 1/2 cm gember (jahe/djahe)
3 rode lomboks
1 serehstengel (citroengras)
2 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel vissaus (nam pla)
75 ml limoensap
zwarte peper, gemalen

garnering:
slabladeren
6 muntblaadjes

bereiding:
Pel de garnalen eerst. Wrijf een kom in met de muntblaadjes. Snijd de sjalotten, de gember, de lomboks, de knoflook, de sere fijn en meng dit met de gula jawa, de vissaus en de limoensap samen in een kom. Voeg dan de garnalen toe en breng op smaak met de peper. Meng alles goed.
Serveer dit op een schaal op een bedje van slablaadjes en een garnering van muntblaadjes

Add comment

Submit

who is online

We have 207 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139982