gekruide garnalensalade
ingrediënten:
450 gr kleine gekookte garnalen
6 verse muntblaadjes
2 sjaloten
1 1/2 cm gember (jahe/djahe)
3 rode lomboks
1 serehstengel (citroengras)
2 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel vissaus (nam pla)
75 ml limoensap
zwarte peper, gemalen
garnering:
slabladeren
6 muntblaadjes
bereiding:
Pel de garnalen eerst. Wrijf een kom in met de muntblaadjes. Snijd de sjalotten, de gember, de lomboks, de knoflook, de sere fijn en meng dit met de gula jawa, de vissaus en de limoensap samen in een kom. Voeg dan de garnalen toe en breng op smaak met de peper. Meng alles goed.
Serveer dit op een schaal op een bedje van slablaadjes en een garnering van muntblaadjes
450 gr kleine gekookte garnalen
6 verse muntblaadjes
2 sjaloten
1 1/2 cm gember (jahe/djahe)
3 rode lomboks
1 serehstengel (citroengras)
2 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel vissaus (nam pla)
75 ml limoensap
zwarte peper, gemalen
garnering:
slabladeren
6 muntblaadjes
bereiding:
Pel de garnalen eerst. Wrijf een kom in met de muntblaadjes. Snijd de sjalotten, de gember, de lomboks, de knoflook, de sere fijn en meng dit met de gula jawa, de vissaus en de limoensap samen in een kom. Voeg dan de garnalen toe en breng op smaak met de peper. Meng alles goed.
Serveer dit op een schaal op een bedje van slablaadjes en een garnering van muntblaadjes