Goong Pad Sataw
roerbak van garnalen met petai bonen
Ingrediënten:
400 gr garnalen
3 eetl gele curry pasta (zie recept)
225 gr petai/peteh bonen
1/2 theel terasi/trasi
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl palmsuiker
7 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd daarna de rug in maar laat de staart zitten.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta samen met de terasi voor 1 minuut. Voeg dan de garnalen toe en roerbak de garnalen totdat ze van kleur veranderen.
Dan de petai toevoegen en bak deze al roerend voor 1 minuut. Dan de oestersaus en de palmsuiker toevoegen en totdat het is opgelost en bak voor 1 minuut. Eventueel wat water toevoegen.
Dan de jeruk purut toevoegen en bak nog voor 30 seconden en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Buncis Jamur Tiram - roerbak van sperziebonen met oesterzwammen
- Babi Bumbu Cin
- Squid Pad Ki Mao - pittige inktvis ringetjes
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- Oi Kimchi 오이김치 - kimchi van komkommer
- Tumis Tahu Bawang - roerbak van tahu met sjalotjes
- Daging Kecap Bawang Putih - rundvlees in een kecap-knoflooksaus
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Sambal banten - gebakken kip
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!