Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Goong Pad Sataw - roerbak van garnalen met petai bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Goong Pad Sataw
roerbak van garnalen met petai bonen

Ingrediënten:
400 gr garnalen
3 eetl gele curry pasta (zie recept)
225 gr petai/peteh bonen
1/2 theel terasi/trasi
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl palmsuiker
7 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie

Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd daarna de rug in maar laat de staart zitten.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta samen met de terasi voor 1 minuut. Voeg dan de garnalen toe en roerbak de garnalen totdat ze van kleur veranderen.
Dan de petai toevoegen en bak deze al roerend voor 1 minuut. Dan de oestersaus en de palmsuiker toevoegen en totdat het is opgelost en bak voor 1 minuut. Eventueel wat water toevoegen.
Dan de jeruk purut toevoegen en bak nog voor 30 seconden en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068998