Goong Pad Sataw
roerbak van garnalen met petai bonen
Ingrediënten:
400 gr garnalen
3 eetl gele curry pasta (zie recept)
225 gr petai/peteh bonen
1/2 theel terasi/trasi
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl palmsuiker
7 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd daarna de rug in maar laat de staart zitten.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta samen met de terasi voor 1 minuut. Voeg dan de garnalen toe en roerbak de garnalen totdat ze van kleur veranderen.
Dan de petai toevoegen en bak deze al roerend voor 1 minuut. Dan de oestersaus en de palmsuiker toevoegen en totdat het is opgelost en bak voor 1 minuut. Eventueel wat water toevoegen.
Dan de jeruk purut toevoegen en bak nog voor 30 seconden en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gebakken rijst met varkensvlees - 猪肉炒饭 - nasi goreng
- Oseng Caisim Jamur Tiram - roerbak van choisam met oesterzwammen
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
- Kinca Durian / Kintja Durian - rijstbal met kokos-durian saus
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Iga bakar madu lemon - gegrilde lamsrack met honing-citroen marinade
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Sarang Burung Ikan Teri - knapperige vogelnestje met gedroogde visjes
- Gegrilde kip met citroengras
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...