logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Goong Pad Sataw
roerbak van garnalen met petai bonen

Ingrediënten:
400 gr garnalen
3 eetl gele curry pasta (zie recept)
225 gr petai/peteh bonen
1/2 theel terasi/trasi
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl palmsuiker
7 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie

Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd daarna de rug in maar laat de staart zitten.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta samen met de terasi voor 1 minuut. Voeg dan de garnalen toe en roerbak de garnalen totdat ze van kleur veranderen.
Dan de petai toevoegen en bak deze al roerend voor 1 minuut. Dan de oestersaus en de palmsuiker toevoegen en totdat het is opgelost en bak voor 1 minuut. Eventueel wat water toevoegen.
Dan de jeruk purut toevoegen en bak nog voor 30 seconden en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 39 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154638