Pittige groentencurry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kool, kouseband, prei, paprika
2 eetl gerapste kokos
150 ml santen cair (dunne kokosmelk)
zout naar smaak
2 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl ketumbar
1 theel jinten
3 rode lomboks
3 sjalotten
5 kemiri noten
Taburan:
garnering:
2 hardgekookte eieren
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes, reepjes en plakjes. Verhit in een pan het water en blancheer de groenten voor een paar minuten en laat deze uitlekken. Pel de eieren en snijd deze in plakjes.
Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe samen met de kokos voor 3 minuten. Voeg dan de groenten toe gevolgd door de santen en laat het zachtjes 10 minuten sudderen totdat het vocht is ingedikt en de groenten gaar zijn. Garneer het met de plakjes ei.