banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Choo Chee Gkung Shel Gkap Hed - curry garnalen met paddestoelen in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Choo Chee Gkung Shel Gkap Hed
curry garnalen met paddestoelen in kokosmelk

Ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
250 gr stro champignons
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 eetl vissaus (nam pla)
3 theel palmsuiker
10 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
4 eetl water
1 eetl olie

Ingrediënten curry pasta:
2 rode lomboks
9 gedroogde chilies
13 teentjes knoflook
6 sjalotten
2 theel trasi

Garnering:
3 takjes coriander

Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Meng de garnalen met het water en het zout en laat dit `15 minuten staan. Spoel daarna de garnalen af. Snijd de jeruk purut blaadjes ragfijn. Verhit in een wok de olie en bak de champignons totdat deze verkleurd en zacht zijn geworden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de curry pasta fijn tot een homogeen mengsel.
Verhit in een wok de kokosmelk en meng hierdoor de curry pasta, de vissaus en de palmsuiker en laat dit zachtjes inkoken. Verhit een wok en bak hierin de garnalen snel gaar. Voeg de garnalen en de champignons bij de kokosmelk en laats dit zachtjes inkoken en meng hierdoor de jeruk purt blaadjes. Garneer het met de coriander blaadjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39933202