curry garnalen met paddestoelen in kokosmelk
Ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
250 gr stro champignons
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 eetl vissaus (nam pla)
3 theel palmsuiker
10 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
4 eetl water
1 eetl olie
Ingrediënten curry pasta:
2 rode lomboks
9 gedroogde chilies
13 teentjes knoflook
6 sjalotten
2 theel trasi
Garnering:
3 takjes coriander
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Meng de garnalen met het water en het zout en laat dit `15 minuten staan. Spoel daarna de garnalen af. Snijd de jeruk purut blaadjes ragfijn. Verhit in een wok de olie en bak de champignons totdat deze verkleurd en zacht zijn geworden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de curry pasta fijn tot een homogeen mengsel.
Verhit in een wok de kokosmelk en meng hierdoor de curry pasta, de vissaus en de palmsuiker en laat dit zachtjes inkoken. Verhit een wok en bak hierin de garnalen snel gaar. Voeg de garnalen en de champignons bij de kokosmelk en laats dit zachtjes inkoken en meng hierdoor de jeruk purt blaadjes. Garneer het met de coriander blaadjes.