Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Choo Chee Gkung Shel Gkap Hed - curry garnalen met paddestoelen in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Choo Chee Gkung Shel Gkap Hed
curry garnalen met paddestoelen in kokosmelk

Ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
250 gr stro champignons
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 eetl vissaus (nam pla)
3 theel palmsuiker
10 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
4 eetl water
1 eetl olie

Ingrediënten curry pasta:
2 rode lomboks
9 gedroogde chilies
13 teentjes knoflook
6 sjalotten
2 theel trasi

Garnering:
3 takjes coriander

Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Meng de garnalen met het water en het zout en laat dit `15 minuten staan. Spoel daarna de garnalen af. Snijd de jeruk purut blaadjes ragfijn. Verhit in een wok de olie en bak de champignons totdat deze verkleurd en zacht zijn geworden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de curry pasta fijn tot een homogeen mengsel.
Verhit in een wok de kokosmelk en meng hierdoor de curry pasta, de vissaus en de palmsuiker en laat dit zachtjes inkoken. Verhit een wok en bak hierin de garnalen snel gaar. Voeg de garnalen en de champignons bij de kokosmelk en laats dit zachtjes inkoken en meng hierdoor de jeruk purt blaadjes. Garneer het met de coriander blaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022937