banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kincuk ayam
Gestoofde kip met zure stervrucht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 bunga honje
5 zure stervruchten
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 theel, asem
50 ml water
7 eetl. olie
2 theel suiker
225 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de bunga honje in reepjes. Snijd de kp in stukjes en de stervruchten in tweeën. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes en de lomboks in reepjes. Meng het water met de asem.
Verhit in een wok/wadjan de oloe en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de suiker, de bunga hoje, de dunne kokosmelk, het asemwater, het zout en de stervrucht toevoegen en dit voor 15 minuten zachtjes stoven. Dan de dikke kokoksmelk toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen totdat de kip gaar en de saus dik is geworden
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 46 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248745