banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kincuk ayam - Gestoofde kip met zure stervrucht
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kincuk ayam
Gestoofde kip met zure stervrucht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 bunga honje
5 zure stervruchten
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 theel, asem
50 ml water
7 eetl. olie
2 theel suiker
225 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de bunga honje in reepjes. Snijd de kp in stukjes en de stervruchten in tweeën. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes en de lomboks in reepjes. Meng het water met de asem.
Verhit in een wok/wadjan de oloe en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de suiker, de bunga hoje, de dunne kokosmelk, het asemwater, het zout en de stervrucht toevoegen en dit voor 15 minuten zachtjes stoven. Dan de dikke kokoksmelk toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen totdat de kip gaar en de saus dik is geworden
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 136 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39540187