banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Kintuk Banten - in kokosmelk gestoofde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kintuk Banten 
in kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 honje/kecombrang
500 ml dunne kokosmelk (encer)
300 ml dikke kokosmelk (kental
5 belimbing wuluh
14 sjalotjes
10 rode lomboks
6 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout
4 asam jawa
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goereng.

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de kecombrang in stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen en de belimbing in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, knoflook en de lomboks voor 7 minuten. Voeg dan de dunne kokosmelk, de belimbing, het zout, de palmsuiker en de asam jawa toe en breng al roerend aan de kook.
voeg dan de kip toe en kook deze half gaar. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en kook het verder op laag vuur gaar en totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover  en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 57 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39810891