banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Kintuk Banten - in kokosmelk gestoofde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kintuk Banten 
in kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 honje/kecombrang
500 ml dunne kokosmelk (encer)
300 ml dikke kokosmelk (kental
5 belimbing wuluh
14 sjalotjes
10 rode lomboks
6 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout
4 asam jawa
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goereng.

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de kecombrang in stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen en de belimbing in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, knoflook en de lomboks voor 7 minuten. Voeg dan de dunne kokosmelk, de belimbing, het zout, de palmsuiker en de asam jawa toe en breng al roerend aan de kook.
voeg dan de kip toe en kook deze half gaar. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en kook het verder op laag vuur gaar en totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover  en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38381080