Kintuk Banten
in kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 honje/kecombrang
500 ml dunne kokosmelk (encer)
300 ml dikke kokosmelk (kental
5 belimbing wuluh
14 sjalotjes
10 rode lomboks
6 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout
4 asam jawa
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goereng.
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de kecombrang in stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen en de belimbing in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, knoflook en de lomboks voor 7 minuten. Voeg dan de dunne kokosmelk, de belimbing, het zout, de palmsuiker en de asam jawa toe en breng al roerend aan de kook.
voeg dan de kip toe en kook deze half gaar. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en kook het verder op laag vuur gaar en totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kaki Ayam Masak Pindang - gekruide gestoofde kippenvoeten
- Ayam Opor Panggang - kip in kokosmelk
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Ayam Rica-Rica
- Nua Phat Nam Manhoy - rundvlees met paddestoelen en oestersaus
- Kongnamul muchim - gekruide tauge
- Base Gede 2 - Kruidenmengsel
- Kare kepiting - curry van krab
- Suan La Tang - 酸辣汤 - hete en zurige soep
- Setopan Kambing - lamsvlees met aubergine en tomaat
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...