logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kintuk Banten 
in kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 honje/kecombrang
500 ml dunne kokosmelk (encer)
300 ml dikke kokosmelk (kental
5 belimbing wuluh
14 sjalotjes
10 rode lomboks
6 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout
4 asam jawa
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goereng.

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de kecombrang in stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen en de belimbing in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, knoflook en de lomboks voor 7 minuten. Voeg dan de dunne kokosmelk, de belimbing, het zout, de palmsuiker en de asam jawa toe en breng al roerend aan de kook.
voeg dan de kip toe en kook deze half gaar. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en kook het verder op laag vuur gaar en totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover  en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 87 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397927