zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Agar Agar Fruit - pudding met fruit
- Daging bubu Bali 3
- Ayam Bakar Hitam Manis - gebakken gekarameliseerde kip
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Daging Brambang - vlees met uien
- Daging Brambang - eenvoudig rundvlees gerecht
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
Semur Ayam Merica Hitam - smoor van kip met zwarte peper


Semur Ayam Merica Hitam
smoor van kip met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
750 ml water
2 salam blaadjes
2 cm laos
1/2 eetl zwarte peper
4 eetl kecap manis
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
3 kemiri
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kecap en de peper toevoegen en meng goed.
Vervolgens beetje bij beetje het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
smoor van kip met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
750 ml water
2 salam blaadjes
2 cm laos
1/2 eetl zwarte peper
4 eetl kecap manis
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
3 kemiri
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kecap en de peper toevoegen en meng goed.
Vervolgens beetje bij beetje het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.