Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Semur Ayam Medan - smoor van kip met zoete saus uit Medan
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Semur Ayam Medan
smoor van kip met zoete saus uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippendijen / 7 drumbstick
2 theel limoensap
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
3 sjalotjes
1 tomaat
5 rode gedroogde chili pepers
5 kruidnagels
3 cm kaneel
1 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
6 eetl kecap manis
400 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in het het limoensap, peper en zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een pan olie en bak de kip rondom bruin maar niet gaar en zet apart.
Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze glazig. Dan de bumbu en de tomaat toevoegen en bak dit voor 3 minuten. Dan de kip weer toevoegen samen met de chilies, de kruidnagel, de nootmuskaat, de kaneel, het zout, de peper en de kecap en meng alles goed.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur verder gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 542 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915675