Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Semur Ayam Medan - smoor van kip met zoete saus uit Medan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Ayam Medan
smoor van kip met zoete saus uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippendijen / 7 drumbstick
2 theel limoensap
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
3 sjalotjes
1 tomaat
5 rode gedroogde chili pepers
5 kruidnagels
3 cm kaneel
1 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
6 eetl kecap manis
400 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in het het limoensap, peper en zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een pan olie en bak de kip rondom bruin maar niet gaar en zet apart.
Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze glazig. Dan de bumbu en de tomaat toevoegen en bak dit voor 3 minuten. Dan de kip weer toevoegen samen met de chilies, de kruidnagel, de nootmuskaat, de kaneel, het zout, de peper en de kecap en meng alles goed.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur verder gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067291