banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Ayam Medan
smoor van kip met zoete saus uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippendijen / 7 drumbstick
2 theel limoensap
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
3 sjalotjes
1 tomaat
5 rode gedroogde chili pepers
5 kruidnagels
3 cm kaneel
1 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
6 eetl kecap manis
400 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in het het limoensap, peper en zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een pan olie en bak de kip rondom bruin maar niet gaar en zet apart.
Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze glazig. Dan de bumbu en de tomaat toevoegen en bak dit voor 3 minuten. Dan de kip weer toevoegen samen met de chilies, de kruidnagel, de nootmuskaat, de kaneel, het zout, de peper en de kecap en meng alles goed.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur verder gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248887