Phad Phet Neua
rundvlees reepjes in rode curry saus
Ingrediënten:
300 gr rundvlees
6 eetl olie
4 eetl rode curry pasta (zie recept)
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 aubergines
2 eetl jonge groene peperkorrels
4 cm laos
6 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1 rode lombok
1 bosje thaise basilicum
2 eetl vissaus (nam pla
1 eetl kecap asin
4 eetl kippenbouillon
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Rasp de laos. Pluk de basilicum blaadjes. Snijd de aubergines in blokjes. Verhit in een wok 4 eetl olie en fruit de curry pasta voor 2 minuten. Voeg dan de helf van de santen toe en het vlees en bak dit voor 2 minuten. Dan de aubergines, de peperkorrels en de jeruk purut blaadjes toevoegen en dir kort bakken. Vervolgens de kippenbouillon, de lombok en de rest van de santen toevoegen en dit even zachtjes sudderen.
Verhit in een wok de olie en bak de basilicumblaadjes voor 1 minuut. Schep deze op het vlees en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asem Manis Tempeh - tempé in zoet-zure saus
- See Yo Ngau Yook - rood gestoofd rundvlees
- Dengke Laen - barbeel met een kruidige saus
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Ayam Kerrie Putih - kip in witte kerrie
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Yeolmu mulkimchi - zomer radijs kimchi
- Kerang masak cabai hijau asam - gebakken mosselen in een kruidige zurige saus
- Sambal goreng kentang kering
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...