zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Ayam Tururuga - in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sayur jamur kuah asam - zure groenten-champignon soep
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe
- Ayam Masak Bawang Merah - gebakken kip met sjalotjes
- Ayam Adas - kip met een lichte anijssmaak
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus


Phad Phet Neua
rundvlees reepjes in rode curry saus
Ingrediënten:
300 gr rundvlees
6 eetl olie
4 eetl rode curry pasta (zie recept)
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 aubergines
2 eetl jonge groene peperkorrels
4 cm laos
6 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1 rode lombok
1 bosje thaise basilicum
2 eetl vissaus (nam pla
1 eetl kecap asin
4 eetl kippenbouillon
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Rasp de laos. Pluk de basilicum blaadjes. Snijd de aubergines in blokjes. Verhit in een wok 4 eetl olie en fruit de curry pasta voor 2 minuten. Voeg dan de helf van de santen toe en het vlees en bak dit voor 2 minuten. Dan de aubergines, de peperkorrels en de jeruk purut blaadjes toevoegen en dir kort bakken. Vervolgens de kippenbouillon, de lombok en de rest van de santen toevoegen en dit even zachtjes sudderen.
Verhit in een wok de olie en bak de basilicumblaadjes voor 1 minuut. Schep deze op het vlees en serveer.
rundvlees reepjes in rode curry saus
Ingrediënten:
300 gr rundvlees
6 eetl olie
4 eetl rode curry pasta (zie recept)
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 aubergines
2 eetl jonge groene peperkorrels
4 cm laos
6 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1 rode lombok
1 bosje thaise basilicum
2 eetl vissaus (nam pla
1 eetl kecap asin
4 eetl kippenbouillon
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Rasp de laos. Pluk de basilicum blaadjes. Snijd de aubergines in blokjes. Verhit in een wok 4 eetl olie en fruit de curry pasta voor 2 minuten. Voeg dan de helf van de santen toe en het vlees en bak dit voor 2 minuten. Dan de aubergines, de peperkorrels en de jeruk purut blaadjes toevoegen en dir kort bakken. Vervolgens de kippenbouillon, de lombok en de rest van de santen toevoegen en dit even zachtjes sudderen.
Verhit in een wok de olie en bak de basilicumblaadjes voor 1 minuut. Schep deze op het vlees en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.