Recente reacties

Ron 9 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Phat Phet Tua Fak Jao - rundvlees met kouseband

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Phat Phet Tua Fak Jao
rundvlees met kouseband
Ingrediënten:
450 gr rundvlees
2 eetl sojasaus (of ketjap manis)
1/2 theel zwarte peper
300 gr kouseband of sperziebonen
5 jerut purutblaadjes of kaffir limoen
3 eetl olie
2 eetl rode currypasta (zie recept)
2 eetl vissaus (nam pla)
3 eetl rietsuiker
water

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de kouseband in kleine stukjes en de jerut purutblaadjes in dunne reepjes. Verhit in een pan het water en blancheer hierin de kouseband voor 5 minuten en giet het daarna af. Meng de sojasaus met de peper en marineer hiermee het vlees voor tenminste 25 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees voor 3 minuten. Voeg dan de pasta, de kouseband, de suiker en de vissaus toe en bak dit nog 5 minuten. Garneer het daarna met de reepjes jerut purutblad.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 199 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110653