zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Panggang Garhu - pittig gekruide kip
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Filipijnse nasi goreng
- Ayam Bakar Sunda - Soendanese gegrilde kip
- Witvis uit Szechuan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Liang Ban Lu-Sun - Asperges uit Shandong
- Watar konggang - Gekookte maïskorrels
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen


Ayam Bakar Limau
geroosterde kip met citroen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl limoensap
1 eetl zout
2 citroenen
3 eetl kecap manis
100 ml santen asli
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukkenen wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de citroenen doormidden.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten samen met de jerut purut blaadjes. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de kecap en de santen toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Rooster vervolgens de stukken kip voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus. Voor het serveren de kip besprenkelen met citroensap
geroosterde kip met citroen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl limoensap
1 eetl zout
2 citroenen
3 eetl kecap manis
100 ml santen asli
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukkenen wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de citroenen doormidden.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten samen met de jerut purut blaadjes. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de kecap en de santen toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Rooster vervolgens de stukken kip voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus. Voor het serveren de kip besprenkelen met citroensap
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.