Ayam Bakar Limau
geroosterde kip met citroen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl limoensap
1 eetl zout
2 citroenen
3 eetl kecap manis
100 ml santen asli
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukkenen wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de citroenen doormidden.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten samen met de jerut purut blaadjes. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de kecap en de santen toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Rooster vervolgens de stukken kip voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus. Voor het serveren de kip besprenkelen met citroensap
Zoeken
Laatst gelezen
- Gulai Tunjang - in kokosmelk gestoofd rundvlees
- Sate Ayam Berbumbu Petis - speciaal gemarineerde kip sate
- Ikan Paku - droog gebakken vis in een kruidige en pittige saus
- Kulit Ayam Goreng Tepung - gekruid gebakken stukjes kippenvel
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Mujair Goreng Kering - droog gebakken tilapia
- Asam-Asam Udang - garnalen in een pittige frisse saus
- Terung Kari - gestoofde aubergine in kruidige saus
- Gado Gado - Gemengde groenten met pindasaus
- Sambal Ikan Kering
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...