logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Bakar Limau
geroosterde kip met citroen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl limoensap
1 eetl zout
2 citroenen
3 eetl kecap manis
100 ml santen asli
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 rode sjalotten
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukkenen wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de citroenen doormidden.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten samen met de jerut purut blaadjes. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de kecap en de santen toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Rooster vervolgens de stukken kip voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus. Voor het serveren de kip besprenkelen met citroensap

Add comment

Submit

who is online

We have 172 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151198