logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam bakar kupang
gegrilde kip in geurige kokosmelk saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1 eetl limoensap
1 theel zout
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm kunyit
1 sereh
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1/4 theel nootmuskaat
1 theel palmsuiker
300 ml santen asli
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken. Snijd de kip in acht stukken. Rooster de kip vervolgens langszaam boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Verhit in een pan de santen en voeg de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de kunyit en de sereh toe en kook het totdat het begint te geuren. Voeg dan de kip, het zout, de peper, de nootmuskaat en de palmsuiker en kook het geheel totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 206 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420313