banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam bakar kupang
gegrilde kip in geurige kokosmelk saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1 eetl limoensap
1 theel zout
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm kunyit
1 sereh
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1/4 theel nootmuskaat
1 theel palmsuiker
300 ml santen asli
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken. Snijd de kip in acht stukken. Rooster de kip vervolgens langszaam boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Verhit in een pan de santen en voeg de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de kunyit en de sereh toe en kook het totdat het begint te geuren. Voeg dan de kip, het zout, de peper, de nootmuskaat en de palmsuiker en kook het geheel totdat de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 43 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248745