banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Usus Ayam Tumis Belimbing Wuluh
kippendarmen in een fris pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kippendarmen
3 stengeld kemangi
3 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 belimbing wuluh
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/4 theel peper
1 theel kerrie
1 cm kunyit, geroosterd
2 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de darmen en kook deze gaar. Giet af en laat de darmen uitlekken en snijd deze daarna in stukjes.
Snijd de kemangi in stukken, de lomboks in schuine ringen en de belimbing doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de jeruk purut toe en bak 2 minuten. Dan de lomboks toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de darmen, het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door de belimbing en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook en kook het verder gaar. Meng dan de kemangi erdoor en kook nog voor 1 minuut. Serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252128