zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Soun Goreng (Semarang) - gebakken soun met groente en vlees
- Sayap Goreng Kemiri - kippenvleugels met kemiri
- Pad Thai - gebakken thaise mie
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Khao Phat 3 - gebakken Thaise rijst
- Daing Na Bangus - gebakken vis
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
Usus Ayam Tumis Belimbing Wuluh - kippendarmen in een fris pittige saus


Usus Ayam Tumis Belimbing Wuluh
kippendarmen in een fris pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kippendarmen
3 stengeld kemangi
3 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 belimbing wuluh
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/4 theel peper
1 theel kerrie
1 cm kunyit, geroosterd
2 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de darmen en kook deze gaar. Giet af en laat de darmen uitlekken en snijd deze daarna in stukjes.
Snijd de kemangi in stukken, de lomboks in schuine ringen en de belimbing doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de jeruk purut toe en bak 2 minuten. Dan de lomboks toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de darmen, het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door de belimbing en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook en kook het verder gaar. Meng dan de kemangi erdoor en kook nog voor 1 minuut. Serveer.
kippendarmen in een fris pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kippendarmen
3 stengeld kemangi
3 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 belimbing wuluh
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/4 theel peper
1 theel kerrie
1 cm kunyit, geroosterd
2 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de darmen en kook deze gaar. Giet af en laat de darmen uitlekken en snijd deze daarna in stukjes.
Snijd de kemangi in stukken, de lomboks in schuine ringen en de belimbing doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de jeruk purut toe en bak 2 minuten. Dan de lomboks toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de darmen, het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door de belimbing en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook en kook het verder gaar. Meng dan de kemangi erdoor en kook nog voor 1 minuut. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.