Tumis Selada Air Pedas
pittige roerbak van waterkers met mais
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr waterkers
100 gr mais korrels
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
2 salam blaadjes
2 groene tomaten
150 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 theel palmsuiker
1 theel zout
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm kencur
1/2 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de waterkers en de tomaten in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de waterkers en de mais toevoegen en bak deze zacht. Dan de bouillon, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mu Grob Pad Fuk Tong - gebakken varkensvlees met pompoen
- Acar Biet 3 - atjar
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Iga Kambing Masak Santan - lamskoteletjes met een dikke romige saus
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Dadar Unti - pannenkoekjes gevuld met gezoet geraspte kokos
- Ikan bawal bakar merah - rood gemarineerde gegrilde vis
- Daging bumbu Bali 2 - kruidig, gestoofd rundvlees
- Telor Madoera - madurese eieren
- Gaeng Mussaman - rundvleescurry
Recente Reacties
Xian Bing - 馅饼 - gevulde deeg pasteitjes
1 month agoZou je voor mij een goed recept hebben om saté te kunnen makenSoto Ayam - indische kippensoep
3 months agoBeste Kokkie, Fantastisch deze heerlijke Soto Ajam. Een variatie op een eeuwenoud recept. Mag ik dat ...Es timun jeruk nipis - verfrissende komkommer drank met citroen
3 months agoGoedenavond kokkie, Dank u wel voor de heerlijke recepten! Jammer dat ik uw site en boeken nu pas ...Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
3 months agoHoeveel Laos gaat er in de SG ati?Paru goreng ungkep bumbu lengkuas - gebakken gekruide long
3 months agoDie bestel ik bij mijn slager en anders bij de aziatische supermarkt bij ons in de buurt. Idem ...