Tumis Semerica/Selada Air Teri
gesauteerde waterkers met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr waterkers
100 gr ikan teri / ansjovis
1 tomaat
2 rode lomboks, ontpit
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl vissaus
1 theel zout
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de waterkers schoon en snijd deze in stukken. Snijd de tomaat in blokjes en de lomboks in ringen. Hak de sjalotjes en de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de ikan teri, terasi, de vissaus en het zout toe en meng goed en bak het zacht. Dan de waterkers, de tomaat en de lomboks toevoegen en bak het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sotanghon - soun met kip
- Semur Daging - in kecap gestoofd stukjes rundvlees
- Mangut Ikan Asap - gerookte vis in een pittige en romige saus
- Tahu Bakso
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Orek Tempe Lokio - gekruide gebakken tempe met bieslook
- Ikan Patin Masak Santan - vis in kruidige kokosmelksaus
- Lompong Sagu - Bananenrolletjes
- Acar Ketimun 4
- Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...