Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Bumbu Rujak
Kip in roedjakkruiden
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
3 cm laos , gekneusd
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel, gula jawa (palmsuiker)
zout

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
3,5 cm kunyit (kurkuma)
1 theel, trasi bakar
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kemirinoten in een pan voor 3 minuten en rooster eerst de kunyit boven een houtskoolvuurtje. Snijd de kip in stukken en rooster dir ook boven een houtkooltvuurtje. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe. Voeg dan de laos en de salamblaadjes en bak dit nog 2 minuten verder. Dan de kokosmelk, de palmsuiker, de met het water aangelengde asem en eventueel zout naar smaak en breng dit aan de kook. Vervolgens de kip toevoegen en dit nog 10 minuten laten sudderen
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 253 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433006