1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bumbu Rujak
kip in pittige, zoetzure saus
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
zout naar smaak
1 eetl asem
3 eetl olie
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 lomboks
1 theel trasi
2 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
5 jeruk purutblaadjes
1 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml heet water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en smeer deze in met het zout en de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip. Snijd, de sjalotten, de knoflook en de ontpitte lomboks fijn. Kneus deze samen trassi. Verhit een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten samen met de knoflook, de trasi, de laos, de sereh, de salan en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de stukken kip toe samen met het water. Voeg dan de gula jawa toe en stoof het gerecht vrijwel droog en gaar.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660253