Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bumbu Rujak
kip in pittige, zoetzure saus
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
zout naar smaak
1 eetl asem
3 eetl olie
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 lomboks
1 theel trasi
2 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
5 jeruk purutblaadjes
1 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml heet water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en smeer deze in met het zout en de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip. Snijd, de sjalotten, de knoflook en de ontpitte lomboks fijn. Kneus deze samen trassi. Verhit een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten samen met de knoflook, de trasi, de laos, de sereh, de salan en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de stukken kip toe samen met het water. Voeg dan de gula jawa toe en stoof het gerecht vrijwel droog en gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 319 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433035