kip in pittige, zoetzure saus
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
zout naar smaak
1 eetl asem
3 eetl olie
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 lomboks
1 theel trasi
2 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
5 jeruk purutblaadjes
1 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml heet water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en smeer deze in met het zout en de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip. Snijd, de sjalotten, de knoflook en de ontpitte lomboks fijn. Kneus deze samen trassi. Verhit een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten samen met de knoflook, de trasi, de laos, de sereh, de salan en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de stukken kip toe samen met het water. Voeg dan de gula jawa toe en stoof het gerecht vrijwel droog en gaar.
Ingredienten:
1 kip
zout naar smaak
1 eetl asem
3 eetl olie
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 lomboks
1 theel trasi
2 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
5 jeruk purutblaadjes
1 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml heet water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en smeer deze in met het zout en de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip. Snijd, de sjalotten, de knoflook en de ontpitte lomboks fijn. Kneus deze samen trassi. Verhit een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten samen met de knoflook, de trasi, de laos, de sereh, de salan en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de stukken kip toe samen met het water. Voeg dan de gula jawa toe en stoof het gerecht vrijwel droog en gaar.