Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam bumbu ruiak - kip in ruiak saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 

Ayam bumbu ruiak
kip in ruiak saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
5 kemirie nootjes
3 jeruk purut blaadjes
1 eetl tomaten puree
2 theel gula java (palmsuiker)
½ theel zout
400 ml santen
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kip voor 20 minuten boven een houtkoolvuurtje. Snijd de sjalotjes en de knoflook grof. Rasp de jahe en de kemiries. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kemiries, de gula java, de jeruk purut blaadjes voor 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, het zout en de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 159 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914235