zoeken
Recente reacties


Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.




Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)
- Lawar daun Sebola - Zoetzuur van lente-uitjes en korianderblaadjes
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Burasa - lontong santen
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
- Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip
Ayam bumbu ruiak - kip in ruiak saus


Ayam bumbu ruiak
kip in ruiak saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
5 kemirie nootjes
3 jeruk purut blaadjes
1 eetl tomaten puree
2 theel gula java (palmsuiker)
½ theel zout
400 ml santen
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kip voor 20 minuten boven een houtkoolvuurtje. Snijd de sjalotjes en de knoflook grof. Rasp de jahe en de kemiries. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kemiries, de gula java, de jeruk purut blaadjes voor 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, het zout en de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.