Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam bumbu ruiak - kip in ruiak saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam bumbu ruiak
kip in ruiak saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
5 kemirie nootjes
3 jeruk purut blaadjes
1 eetl tomaten puree
2 theel gula java (palmsuiker)
½ theel zout
400 ml santen
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kip voor 20 minuten boven een houtkoolvuurtje. Snijd de sjalotjes en de knoflook grof. Rasp de jahe en de kemiries. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kemiries, de gula java, de jeruk purut blaadjes voor 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, het zout en de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 152 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932702