logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Ayam bumbu ruiak
kip in ruiak saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
5 kemirie nootjes
3 jeruk purut blaadjes
1 eetl tomaten puree
2 theel gula java (palmsuiker)
½ theel zout
400 ml santen
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kip voor 20 minuten boven een houtkoolvuurtje. Snijd de sjalotjes en de knoflook grof. Rasp de jahe en de kemiries. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kemiries, de gula java, de jeruk purut blaadjes voor 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, het zout en de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161007