1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bumbu Petis

Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 eetl petis udang
125 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 salam blad
3 jerut purutblaadjes
1 serehstengel gekneusd
zout en peper naar smaak

Haluskan:
boemboe:
12 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 theel gula jawa
1 theel trassi
4 cm laos
3 cm temu kunci
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunir
1/2 eetl asem

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip doormidden en wrijf deze in met zout en peper naar smaak. Rooster de kip rondom bruin boven een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng de petis met de dunne kokokmelk en voeg dit bij de boemboe samen met de salam, de sereh en de jerut purut. Voeg de kip toe en vervolgens de dikke kokosmelk. Laat de kip gaar stoven en de saus indikken.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34517328