zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Tumis Ayam Jamur Jahe - gebakken kip met paddenstoelen en gember
- Kambing Merica - lamsvlees met groene peper saus
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Bacem Udang - gekruide garnalen
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Nasi Uduk
Ayam Bumbu Petis


Ayam Bumbu Petis
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 eetl petis udang
125 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 salam blad
3 jerut purutblaadjes
1 serehstengel gekneusd
zout en peper naar smaak
Haluskan:
boemboe:
12 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 theel gula jawa
1 theel trassi
4 cm laos
3 cm temu kunci
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunir
1/2 eetl asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip doormidden en wrijf deze in met zout en peper naar smaak. Rooster de kip rondom bruin boven een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng de petis met de dunne kokokmelk en voeg dit bij de boemboe samen met de salam, de sereh en de jerut purut. Voeg de kip toe en vervolgens de dikke kokosmelk. Laat de kip gaar stoven en de saus indikken.
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 eetl petis udang
125 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 salam blad
3 jerut purutblaadjes
1 serehstengel gekneusd
zout en peper naar smaak
Haluskan:
boemboe:
12 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 theel gula jawa
1 theel trassi
4 cm laos
3 cm temu kunci
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunir
1/2 eetl asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip doormidden en wrijf deze in met zout en peper naar smaak. Rooster de kip rondom bruin boven een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng de petis met de dunne kokokmelk en voeg dit bij de boemboe samen met de salam, de sereh en de jerut purut. Voeg de kip toe en vervolgens de dikke kokosmelk. Laat de kip gaar stoven en de saus indikken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.