banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Bumbu Petis

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bumbu Petis

Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 eetl petis udang
125 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 salam blad
3 jerut purutblaadjes
1 serehstengel gekneusd
zout en peper naar smaak

Haluskan:
boemboe:
12 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 theel gula jawa
1 theel trassi
4 cm laos
3 cm temu kunci
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunir
1/2 eetl asem

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip doormidden en wrijf deze in met zout en peper naar smaak. Rooster de kip rondom bruin boven een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng de petis met de dunne kokokmelk en voeg dit bij de boemboe samen met de salam, de sereh en de jerut purut. Voeg de kip toe en vervolgens de dikke kokosmelk. Laat de kip gaar stoven en de saus indikken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40683389