Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 23 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ayam Bumbu Petis

Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 eetl petis udang
125 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 salam blad
3 jerut purutblaadjes
1 serehstengel gekneusd
zout en peper naar smaak

Haluskan:
boemboe:
12 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 theel gula jawa
1 theel trassi
4 cm laos
3 cm temu kunci
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunir
1/2 eetl asem

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip doormidden en wrijf deze in met zout en peper naar smaak. Rooster de kip rondom bruin boven een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng de petis met de dunne kokokmelk en voeg dit bij de boemboe samen met de salam, de sereh en de jerut purut. Voeg de kip toe en vervolgens de dikke kokosmelk. Laat de kip gaar stoven en de saus indikken.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42573441