banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Ayam Bumbu Kemangi - Gebakken kip in een frisse pittige saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Ayam Bumbu Kemangi
Gebakken kip in een frisse pittige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
6 drumsticks
1/2 theel peper
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
100 gr groene tomaten
21 kemangi blaadjes (citroenbasilicum)
4 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
4 rode lomboks
6 rode rawits
3 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel trassi bakar.

Cara membuat:
Bereiding:
Besprenkel de kip met de peper en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin en schep het uit de wok/wadjan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn. Voeg de bumbu, de jeruk purut, de sereh gevolgd door de tomaten toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de tomaten klein zijn geworden. Dan de kip toevoegen en het zachtjes gaar laten sudderen. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 306 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38850867