Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Bumbu Kemangi - Gebakken kip in een frisse pittige saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 

Ayam Bumbu Kemangi
Gebakken kip in een frisse pittige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
6 drumsticks
1/2 theel peper
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
100 gr groene tomaten
21 kemangi blaadjes (citroenbasilicum)
4 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
4 rode lomboks
6 rode rawits
3 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel trassi bakar.

Cara membuat:
Bereiding:
Besprenkel de kip met de peper en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin en schep het uit de wok/wadjan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn. Voeg de bumbu, de jeruk purut, de sereh gevolgd door de tomaten toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de tomaten klein zijn geworden. Dan de kip toevoegen en het zachtjes gaar laten sudderen. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083941