Ayam Bumbu Kemangi
Gebakken kip in een frisse pittige saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
6 drumsticks
1/2 theel peper
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
100 gr groene tomaten
21 kemangi blaadjes (citroenbasilicum)
4 eetl olie
Haluskan:
Bumbu:
4 rode lomboks
6 rode rawits
3 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel trassi bakar.
Cara membuat:
Bereiding:
Besprenkel de kip met de peper en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin en schep het uit de wok/wadjan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn. Voeg de bumbu, de jeruk purut, de sereh gevolgd door de tomaten toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de tomaten klein zijn geworden. Dan de kip toevoegen en het zachtjes gaar laten sudderen. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.