logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Kol
pittige roerbak van kool met garnalen en petai

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kool
50 gr gedroogde garnalen, geweekt
13 patai/peteh bonen
300 ml dunne kokosmelk (encer)
1 salam blad
4 cm lengkuas/laos
1 theel palmsuiker
1 tomaat
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool fijn en halveer de petai bonen. Snijd de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 3 minuten.Voeg dan de kool, de tomaat, de petai, de garnalen en de palmsuiker toe en bak deze zacht.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook en kook het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 110 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176489