Sambal Goreng Kol
pittige roerbak van kool met garnalen en petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kool
50 gr gedroogde garnalen, geweekt
13 patai/peteh bonen
300 ml dunne kokosmelk (encer)
1 salam blad
4 cm lengkuas/laos
1 theel palmsuiker
1 tomaat
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool fijn en halveer de petai bonen. Snijd de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 3 minuten.Voeg dan de kool, de tomaat, de petai, de garnalen en de palmsuiker toe en bak deze zacht.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn
- Daging Tumis Kacang Merah - gestoofd rundvlees met aduki bonen
- Dadar Kentang - aardappelomelet
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Cileupe udeng - Friszure garnalensoep
- Rendang - rendang van rundvlees
- Tumis Rebung Daging Sapi - roerbak van bamboescheuten met rundvlees
- Pepes Ikan Mas - Karper gerecht
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...