logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Dedek
Gesmoorde runderhaas
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr runderhaas
160 gr kokos
5 sjalotten
zout naar smaak
5 eetl olie
4 kerrieblaadjes (salam koja)

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 theel, ketumbar
1 theel, zwarte peper
l/2 theel, anijszaad
3 kruidnagels
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Snijd het vlees in kleine lapjes en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het vlees met het zout en de boemboe en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de boemboe en de kokos en de kerrieblaadjes toe en bak dit nog voor 5 minuten en laat dan het gerecht nog 30 minuten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 475 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421635