zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Cakep Siap - Kippenpoten
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Pinggan Jamur Bumbu Rendang - in kokosmelk gebakken gekruide oesterzwammen
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ayam Besengeh
Dedek - Gesmoorde runderhaas


Dedek
Gesmoorde runderhaas
Gesmoorde runderhaas
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr runderhaas
160 gr kokos
5 sjalotten
zout naar smaak
5 eetl olie
4 kerrieblaadjes (salam koja)
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 theel, ketumbar
1 theel, zwarte peper
l/2 theel, anijszaad
3 kruidnagels
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Snijd het vlees in kleine lapjes en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het vlees met het zout en de boemboe en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de boemboe en de kokos en de kerrieblaadjes toe en bak dit nog voor 5 minuten en laat dan het gerecht nog 30 minuten sudderen.
ingrediënten:
500 gr runderhaas
160 gr kokos
5 sjalotten
zout naar smaak
5 eetl olie
4 kerrieblaadjes (salam koja)
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 theel, ketumbar
1 theel, zwarte peper
l/2 theel, anijszaad
3 kruidnagels
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Snijd het vlees in kleine lapjes en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het vlees met het zout en de boemboe en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de boemboe en de kokos en de kerrieblaadjes toe en bak dit nog voor 5 minuten en laat dan het gerecht nog 30 minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.