Dendeng Age
drooggebakken gekruid rundergehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr rundergehakt
2 salam blaadjes
3 cm laos
2 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
2 eetl asemwater
225 ml komosmelk
225 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
3 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 4 minuten. Dan het gehakt toevoegen en bak dit rul. Vervolgens de kecap, het zout, de palmsuiker en het asemwater toevoegen en meng alles goed. Dan het water en de kokosmelk toevoegen en bak het geheel zachtjes al roerend droog.